MTG förvärvar utvecklare av Tower Defense-spel - vill ta in 1,1 miljarder kronor i riktad nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MTG förvärvar utvecklare av Tower Defense-spel - vill ta in 1,1 miljarder kronor i riktad nyemission

MTG

Esport- och spelunderhållningsbolaget MTG förvärvar Ninja Kiwi, en utvecklare och utgivare av Tower Defense-spel, för en initial köpeskilling om 1 217 miljoner kronor och en tilläggsköpeskilling som förväntas uppgå till totalt 406 miljoner kronor. Mot bakgrund av detta vill man ta in cirka 1,1 miljarder kronor i en riktad nyemission. Det framgår av två pressmeddelanden.

Förvärvet uppges utgöra ett viktigt nästa steg i uppbyggandet av en gamingvertikal med högkvalitativa spelföretag och är i linje med MTG:s strategi att skapa värde genom organisk tillväxt och strategisk M&A.

Ninja Kiwi breddar MTG:s gamingvertikal till att omfatta en ny spelgenre, Tower Defense-spel, med totalt cirka 140 miljoner nedladdningar i dagsläget och 6,2 miljoner månatliga användare.

Bruttointäkterna för målbolaget uppgick till 337 miljoner kronor ihop med en justerad ebitda på 168 miljoner kronor.

"Ninja Kiwi har varit avgörande i att få hela Tower Defense-genren att slå igenom, och fortsätter vara pionjär inom det området. Dess alltid populära varumärke Bloons och spelplattform har introducerat miljoner till Tower Defense-genren, vilken kombinerar pussel- och strategielement i spel utvecklade främst för mobila plattformar", skriver MTG-chefen Maria Redin.

Ninja Kiwis grundare, bröderna Chris och Stephen Harris, ser särskilt fram emot möjligheten att samarbeta med MTG-ägda ESL Gaming kring esport.

MTG vill ta in cirka 1,1 miljarder kronor för att finansiera förvärvet genom en nyemission riktad till svenska och internationella institutionella investerare. ABG Sundal Collier har ensamt fått i uppdrag att utreda förutsättningarna.

Investeringsbolaget Atairos har åtagit sig att förvärva B-aktier för upp till cirka 550 miljoner kronor i nyemissionen och avser därmed att bli en betydande aktieägare i MTG.

Det accelererade bookbuilding-förfarandet inleds omedelbart. Prissättning och tilldelning förväntas kommuniceras innan börsen öppnar imorgon.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Modern Times Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Modern Times Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt