Nyhet

MTI

MTI Investment tappar drygt 11 procent i premiärhandeln på First North

Investmentbolaget MTI Investment började i dag den 21 december att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet MTI. Bolaget har som syfte att investera i östafrikanska små och medelstora företag inom sektorerna bostadsbyggande, avfallshantering, kosmetik och mejeri.

Erbjudandet att teckna units i bolaget övertecknades. Teckningskursen var 40,20 kronor per unit. Varje unit består av tre aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 13,40 kronor per aktie. MTI Investment emitterade 1,65 miljoner aktier och 1,10 miljoner teckningsoptioner. Bolaget tillfördes 22,1 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,2 miljoner kronor. Ankarinvesterare är Handelsbanken Fonder och stiftelsen H&M Foundation.

Aktien har hittills i dag handlats till 13,60 kronor som högst betalt och 11,68 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 11,90 kronor, vilket är en nedgång på 11,2 procent jämfört med teckningskursen på 13,40 kronor per aktie. Aktier för 1,0 miljon kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 5,38 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 64 miljoner kronor räknat på senast betalt. Teckningsoptionen noteras vid ett senare datum.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt