Multidocker: Utmanande kvartal i spåren av pandemin - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Multidocker: Utmanande kvartal i spåren av pandemin - Analysguiden

Sammanfattning av Q2 rapporten

I spåren av Covid-19-pandemin har MultiDocker påverkats av en minskad orderingång och fallande intäkter. Såväl försäljning som resultat var lägre än förväntat. Andra kvartalets intäkter uppgick till 8,2 Mkr och EBITDA till -7,2 Mkr. Kostnadsanpassningar och förbättringar inom eftermarknadstjänster har delvis motverkat den försämrade marknaden under perioden.

Fortsatt fokus på balansräkningen

Bland utmaningarna för MuliDocker är en fortsatt brist på rörelsekapital samt den svaga finansiella ställningen. Bolagets egna kapital per 30 juni var negativt om -27,9 Mkr och nettoskuldsättningen uppgick till 18,2 Mkr. Under våren upprättades en kontrollbalansräkning och en nedsättning av aktiekapitalet gjordes under sommaren.


Ökad orderstock under kvartalet

Bolaget har adresserat olika utmaningar för att nå positivt kassaflöde och lönsamhet. Positivt är att orderstocken förbättrats och uppgick till 62 Mkr i slutet av perioden, samtidigt som antalet utestående offerter också ökat. Högt fokus ligger på att säkra orderböckerna framåt och att förkorta leveranstiderna till kund, samtidigt som arbete pågår för att minska rörelsekapitalbindningen. En pågående kapacitetsökning i produktionen tillsammans med åtgärdsprogrammen väntas ge positiva effekter i den underliggande verksamheten.


Prognoser och rekommendation

Vi har sänkt våra prognoser för både 2020, 2021 och 2022. Vi räknar med ett betydande tapp i försäljning under 2020 jämfört med 2019, med en återhämtning under 2021 och 2022. Vi räknar med en fortsatt negativ EBITDA och EBIT för prognosperioden. Aktien har haft en motig utveckling under en längre tid och kursen har fallit med 56 procent sedan årsskiftet. Vår bedömning är att MultiDocker måste kunna uppvisa en vändning i resultatutvecklingen och en starkare finansiell ställning innan investerarnas intresse återvänder och kan driva kursen.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/multidocker_-_q2_2020.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.