Multiq minskade omsättningen i Q4 - ökande återkommande intäkter från befintliga kunder

Nyhet

{newsItem.title}

Multiq minskade omsättningen i Q4 - ökande återkommande intäkter från befintliga kunder

Bildskärmsbolaget Multiq redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet vände till ett litet plus.

Omsättningen sjönk 24,8 procent till 42,1 miljoner kronor (56,0) då bolaget haft en lägre efterfrågan på grund av pandemin.

"Om man istället jämför med föregående två kvartal är dock bilden mer ljusnande då detta visar på fortsatt återhämtning, vi avslutar därmed året på ett efter omständigheterna bättre sätt. Specifikt intressant är att de återkommande intäkterna från befintliga kunder är fortsatt stabila och ökande, vilket tryggar vår bas och bygger vår framtid", skriver vd Henrik Esbjörnson.

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (-0,4), med en rörelsemarginal på 0,2 procent.

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (-1,6).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (0,0).

Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (0,00).

I utdelning föreslås 0,05 kronor (0) per aktie.

"På lång sikt upprepar vi, precis som i föregående kvartal, vår tro på en återgång till ett liknande marknadsläge som rådde före pandemin och ser därmed goda möjligheter framåt."

Multiq, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning42,156,0-24,8%
Rörelseresultat0,1-0,4
Rörelsemarginal0,2%
Resultat före skatt-0,6-1,6
Nettoresultat-0,40,0
Resultat per aktie, kronor0,000,00
Utdelning per aktie, kronor0,050


http://media.finwire.com/media/FWM005AB8D-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om MultiQ

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien MultiQ

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev