Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Något

Något bättre rapportsiffror än väntat från Ferrari

Prestigebiltillverkaren Ferrari redovisar siffror som överträffar guidningen för 2020 efter ett starkt fjärde kvartal.

Nettoförsäljningen i fjärde kvartalet steg med 15 procent till 1 069 miljoner euro (927). Väntat var 1 060 miljoner euro enligt Bloombergs sammanställning. De totala leveranserna uppgick till 2 679 bilar, en ökning med 303 enheter eller 13 procent.

Det justerade ebitda-resultatet ökade med 11 procent till 372 miljoner euro (333), mot väntade 364,1 miljoner euro.

Ferrari räknar med att intäkterna för 2021 blir cirka 4,3 miljarder euro med en justerad ebitda på 1,45-1,50 miljarder euro. Analytikernas estimat låg på 4,18 respektive 1,48 miljarder för omsättning och ebitda.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ferrari

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ferrari

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt