Något bättre rörelseresultat än väntat för Veoneer - Börskollen

Nyhet

Något

Något bättre rörelseresultat än väntat för Veoneer

Fordonsteknikbolaget Veoneer redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men bättre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk rörelseresultatet.

Omsättningen steg 116,3 procent till 398 miljoner dollar (184). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 400.

Bruttovinsten blev 62 miljoner dollar (3), med en bruttovinstmarginal på 15,6 procent (1,6).

Rörelseresultatet blev -92 miljoner dollar (-64), väntat rörelseresultat var -95.

Resultatet före skatt var -96 miljoner dollar (-88).

Resultatet efter skatt blev -100 miljoner dollar (-90).

Resultat per aktie hamnade på -0,89 dollar (-0,80).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -69 miljoner dollar (-107).

"Orderingången under kvartalet utvecklades bättre än förväntat, delvis för att vi lyckades ta tillvara nya möjligheter, delvis för att order som vi förväntade skulle komma under tredje kvartalet istället kom in redan under andra kvartalet. Vi vann order inom de flesta av våra produktområden, vilket visar på styrkan i vår befintliga produktportfölj. Med den positiva utvecklingen är vi på god väg att nå högre ordernivåer under 2021 jämfört med 2020", uppger vd Jan Carlson.

För helåret 2021 upprepar Veoneer prognosen att den organiska försäljningstillväxten överstiger 25 procent. Inom Aktiv Säkerhet väntas den organiska tillväxten bli 40-45 procent, tidigare guidning var runt 45 procent.

Veoneer upprepar vidare att rörelseförlusten bedöms minska under 2021 jämfört med 2020 och att orderingången i år väntas överstiga 2020 års nivå.

Under natten meddelades att kanadensiska Magna har lagt ett bud på Veoneer som flera storägare med 40 procent av aktierna ställer sig bakom.

Veoneer, MUSDQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning398400-0,5%184116,3%
Bruttoresultat6231 966,7%
Bruttoresultatmarginal15,6%1,6%
Rörelseresultat-92-95-64
Resultat före skatt-96-88
Nettoresultat-100-90
Resultat per aktie, USD-0,89-0,80
Kassaflöde från löpande verksamhet-69-107
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM00632F8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Veoneer

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Veoneer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev