Något sämre än väntat från Cargotec - räknar med ökat justerat rörelseresultat i år

Nyhet

{newsItem.title}

Något sämre än väntat från Cargotec - räknar med ökat justerat rörelseresultat i år

Finska logistikbolaget Cargotec redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Det justerade rörelseresultatet var lägre än väntat.

Omsättningen sjönk 14,0 procent till 873 miljoner euro (1 015). Väntat var 878 miljoner euro enligt Bloombergs sammanställning.

Rörelseresultatet blev 18 miljoner euro (18), med en rörelsemarginal på 2,1 procent (1,8).

Justerat rörelseresultat utföll på 64 miljoner euro (74), med en justerad rörelsemarginal på 7,3 procent (7,3). Väntat var 68 miljoner.

Resultatet efter skatt blev 7 miljoner euro (0).

Orderingången landade på 963 miljoner euro (962), en ökning med 0,1 procent mot föregående år.

Cargotec räknar med att det justerade rörelseresultatet förbättras under 2021 jämfört med 2020 då det blev 228 miljoner euro.

Cargotec, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Orderingång9639620,1%
Nettoomsättning8731 015-14,0%
Rörelseresultat18180,0%
Rörelsemarginal2,1%1,8%
Rörelseresultat, justerat6474-13,5%
Rörelsemarginal, justerad7,3%7,3%
Nettoresultat70


http://media.finwire.com/media/FWM0059C2C-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cargotec (FI)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cargotec (FI)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev