Nyhet

Nanocap Group har inte lånat ut aktier för blankning i Ecore Group

Investeringsbolaget Nanocap Group dementerar helt alla uppgifter om att man har lånat ut aktier i innehavsbolaget Ecore Group för blankning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ecore Groups aktie (då under namnet Mandel Design Group) blev kortad under april 2021 och Nanocap Group vill nu klargöra att man inte på något sätt har varit inblandad i denna blankningen.

"Syftet med detta meddelande är att få stopp på ryktesspridningen att Nanocap lånat ut aktier, eller på något annat sätt var delaktig eller möjliggjorde för genomförandet av kortningen", uppger Nanocap Group.

Att vara inblandad i något liknande beskrivs gå helt emot Nanocaps principer som storägare.

"Hela handlingen var helt emot våra principer, värderingar och riktlinjer för storägare i tillväxtbolag", fortsätter Nanocap.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt