Nanoform minskade förlusten under andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Nanoform minskade förlusten under andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Nanoform redovisar en ökad omsättning och minskad förlust under andra kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 0,5 miljoner euro (0,2).

Ebitda-resultat blev -4,4 miljoner euro (-6,4).

Rörelseresultatet blev -4,8 miljoner euro (-6,6).

Resultatet efter skatt blev -5,3 miljoner euro (-6,8), och per aktie -0,07 euro (-0,14).

”Under de senaste månaderna har vi lagt till ytterligare kapacitet, vunnit fler projekt, signerat nya kunder - varav två är stora globala läkemedelsföretag, ingått nya samarbeten, upplevt antalet anställda överstiga 100 och sett bruttomarginalen hoppa över 90 procent. Baserat på detta i kombination med kundinteraktionen, försäljningspipeline och vår nyligen förstärkta kommersiella team, är jag övertygad om att de kommande kvartalen och åren kommer att fortsätta uppvisa ett starkt kommersiellt momentum”, säger vd Edward Häggström.


Nanoform, MEURQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,50,2150,0%
EBITDA-4,4-6,4
Rörelseresultat-4,8-6,6
Nettoresultat-5,3-6,8
Resultat per aktie, EUR-0,07-0,14


http://media.finwire.com/media/FWS0064CF1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev