Nyhet

Nanoform

Nanoform ökade förlusten i tredje kvartalet, vd ser starkt kommersiellt momentum framöver

Medicinteknikbolaget Nanoform redovisar en både högre omsättning och förlust i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 0,5 miljoner euro (0,2).

Ebitda-resultat blev -4,6 miljoner euro (-3,5).

Rörelseresultatet blev -5,1 miljoner euro (-3,8).

Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner euro (-4,2), och per aktie -0,06 euro (-0,06).

Likvida medel uppgick till 82,4 miljoner euro (66,6).

”Sammantaget har vi under de senaste månaderna fortsatt expandera och finslipa de olika delarna av Nanoform, fortsatt att vinna fler kontrakt, signera nya kunder, addera exceptionella nya Nanoformers och sätta kortsiktiga affärsmål för 2022 efter att ha redan uppnått alla mål som satts för 2021. Baserat på allt detta kombinerat med kundinteraktionen, försäljningspipeline och våra nyligen stärkta kommersiella team i USA och Europa är jag övertygad om att de kommande kvartalen och åren kommer att fortsätta visa ett starkt kommersiellt momentum”, säger vd Edward Häggström.

Nanoform, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,50,2150,0%
EBITDA-4,6-3,5
Rörelseresultat-5,1-3,8
Nettoresultat-4,5-4,2
Resultat per aktie, EUR-0,06-0,06
Likvida medel82,466,623,7%


http://media.finwire.com/media/FWS006A346-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nanoform

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nanoform

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt