Nyhet

Naxs

Naxs förbättrade substansvärdet under andra kvartalet

Investmentbolaget Naxs vänder till ett positivt resultat i det andra kvartalet och rapporterar ett substansvärde på 65,66 kronor per aktie per den 30 juni.

Vd Lennart Svantesson uppger att Naxs fortsatte utvecklas positivt under kvartalet och ökade substansvärdet per aktie med 4,2 procent. Substansen har nu förbättrats med 23,9 procent under den senaste tolvmånadersperioden inklusive lämnad utdelning.

”Naxs gjorde under juni månad ett investeringsåtagande om 1 miljoner euro till Nordic Capital Evo I, den nya fond Nordic Capital just lanserat för investeringar i medelstora företag. Fokus för fonden kommer vara Nordeuropa och kommer att följa samma strategi som tidigare med fokus på ick-cykliska verksamhetr med tillväxtpotential inom sektorerna Healthcare, Technology & Payments och Financial Services. Vad gäller underliggande fonder förvärvade dessa 6 nya portföljbolag och genomförde 1 exit under kvartalet”, säger Svantesson.

Rörelseresultatet blev 35,3 miljoner kronor (-61).

Resultatet efter skatt blev 36,4 miljoner kronor (-57), och per aktie 3,27 kronor (-5,11).

Nettokassan uppgick till 268 miljoner kronor eller 24,00 kronor per aktie vid utgången av andra kvartalet.

Naxs, MkrQ2-2021Q2-2020
Rörelseresultat35,3-61
Nettoresultat36,4-57
Resultat per aktie, kronor3,27-5,11


http://media.finwire.com/media/FWM0062ACA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NAXS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NAXS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt