Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nederman

Nederman ökar omsättning och vinst i andra kvartalet

Miljöteknikbolaget Nederman ökar orderingången, omsättningen och vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 5,2 procent till 977 miljoner kronor (928,4).

Rörelseresultatet blev 126,3 miljoner kronor (-2,3), med en rörelsemarginal på 12,9 procent.

Justerat rörelseresultat utföll på 97,4 miljoner kronor (73), med en justerad rörelsemarginal på 10,0 procent (7,9).

Resultatet efter skatt blev 82,7 miljoner kronor (-10,4). Resultat per aktie hamnade på 2,36 kronor (-0,30). Orderingången landade på 1 058 miljoner kronor (740), en ökning med 43,0 procent mot föregående år.

"Vi är försiktigt optimistiska inför kommande kvartal. Vår basaffär och ett starkt digitalt erbjudande gör att vi hävdar oss väl på nuvarande marknad, samtidigt som de stora projekten dröjer. På kort sikt pressar stigande råvarupriser vinstmarginalerna och denna negativa påver-kan förväntas fortsätta i det tredje kvartalet", uppger vd Sven Kristensson i en kommentar och fortsätter.

"Vi räknar med att nedstängningar och restriktioner får allt mindre påverkan på våra kunders kortsiktiga investeringsvilja men kan vara dämpande på vissa enskilda marknader. Ökad risk för handelsoro och annan geopolitisk osäkerhet, samt problem med tillgång på råvaror och transporter är samtidigt faktorer som kan påverka kundernas långsiktiga investeringsbeslut. Vi följer utvecklingen noga för att ytterligare kunna accelerera vår verksamhet vid rätt tidpunkt."


Nederman, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Orderingång1 05874043,0%
Nettoomsättning977928,45,2%
EBITDA, justerat116,2
EBITDA-marginal, justerad12,5%
Rörelseresultat126,3-2,3
Rörelsemarginal12,9%
Rörelseresultat, justerat97,47333,4%
Rörelsemarginal, justerad10,0%7,9%
Resultat före skatt-13,9
Nettoresultat82,7-10,4
Resultat per aktie, kronor2,36-0,30


http://media.finwire.com/media/FWM0062AFD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nederman

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nederman

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt