Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Net

Net Insight ökar omsättning och minskar förlusten under fjärde kvartalet

Nätverksutrustningsbolaget Net Insight redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

"Under kvartalet uppnådde Net Insight återigen tillväxt och intäkterna ökade med 2,2 procent jämfört med fjärde kvartalet 2019, trots en negativ valutaeffekt orsakad av att svenska kronan under kvartalet stärkts mot dollar och euro. Justerat för valutapåverkan var tillväxten 8,4 procent jämfört med fjärde kvartalet 2019. På grund av stor negativ valutaeffekt blev kvartalets resultat negativt. Marknadsläget är fortsatt utmanande givet den utdragna pandemin. Vi har genomfört ett stort antal förbättringsåtgärder och vi börjar se positiva effekter för såväl produktutveckling som försäljning och intern effektivitet", säger vd Crister Fritzon.

Omsättningen steg 2,2 procent till 107,5 miljoner kronor (105,2). I jämförbara valutor var ökningen 8,4 procent.

Ebitda-resultat blev -5,6 miljoner kronor (-31,9).

Rörelseresultatet blev -4,0 miljoner kronor (-24,1). Exklusive valutakursdifferenser om -18,2 miljoner (-5,5) och jämförelsestörande poster om 8 miljoner (-20,1) var rörelseresultatet 6,2 miljoner (1,5).

Resultatet efter skatt blev -6,8 miljoner kronor (-20,6). Siffran avser kvarvarande verksamhet.

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,05).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 38,9 miljoner kronor (18,1).

"Vår tidigare bedömning, att bolaget kommer påverkas negativt av effekterna
av pandemin under första halvåret 2021, kvarstår. Dock börjar marknadens aktörer anpassa sig till de nya förutsättningarna, med ökat intresse för molnlösningar och ökad efterfrågan på distansproduktion som ett resultat", skriver bolaget i rapporten.

Net Insight planerar återköp av aktier men tidigast till hösten.

"Styrelsen avser att söka bemyndigande från stämman angående återköp av aktier. Då bedömningen är att bolaget kommer att påverkas negativt av pandemin under första halvåret 2021 bedöms kapitalåterföring kunna ske tidigast i oktober 2021."

Net Insight, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning107,5105,22,2%
EBITDA-5,6-31,9
Rörelseresultat-4,0-24,1
Nettoresultat-6,8-20,6
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,05
Kassaflöde från löpande verksamhet38,918,1114,9%


http://media.finwire.com/media/FWM005AF44-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Net Insight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Net Insight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt