Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Netel

Netel avser att noteras på Stockholmsbörsen

Netel, som ägs av riskkapitalbolaget IK och erbjuder infranättjänster i Norden samt Tyskland, avser att noteras på Stockholmsbörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget erbjuder nyemitterade och befintliga aktier till ett pris av upp till 51 kronor per aktie. Detta ger Netel ett marknadsvärde på cirka 2,2 miljarder kronor före erbjudandet.

Ankarinvesterare är en investeringsfond under tyska banken Joh. Berenberg, Gossler & Co, Carnegie Fonder, Norron Asset Management och Strand Kapitalförvaltningar. De har åtagit sig att teckna aktier för motsvarande 300 miljoner kronor.

Netel ska använda emissionslikviden primärt för att stödja sin förvärvsagenda samt återbetala säljarreverser och en del av sin skuld.

Netels vd Ove Bergkvist säger till Dagens industri att bolaget befinner sig i en bra position sett till alla förändringar i samhället. ”Det ska skeppas allt mer data i fibernäten, kapaciteten i kraftnäten måste förbättras när elektrifieringen fortsätter, samtidigt som 5G-utbyggnaden för mobiler bara är i sin linda”, uppger Bergkvist.

Han säger också att mellan en tredjedel och hälften av tillväxten framåt ska komma från förvärv.

Netel hade en nettoomsättning på 2 300 miljoner kronor (1 845) och ett rörelseresultat på 160,4 miljoner kronor (118,5), under förra året.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Netel Holding

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Netel Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt