Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Netel

Netel handlas nära teckningskursen i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Infranätbolaget Netel började i dag den 15 oktober att handlas på Nasdaq Stockholm. Intresset för erbjudandet att teckna aktier i bolaget var mycket stort och blev kraftig övertecknat.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 48 kronor per aktie.

Erbjudandet omfattar 4,17 miljoner nyemitterade aktier och 10,94 miljoner befintliga aktier som säljs av huvudägaren Cinnamon International, som kontrolleras av riskkapitalbolaget IK. Det finns även en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare 2,27 miljoner befintliga aktier.

Netel tillförs från den nyemitterade aktierna 200 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det totala värdet på erbjudandet uppgår till 834 miljoner kronor förutsatt att övertilldelningsoptionen nyttjas till fullo.

Ankarinvesterare är en investeringsfond under tyska banken Joh. Berenberg, Gossler & Co, Carnegie Fonder, Norron Asset Management och Strand Kapitalförvaltning. De har åtagit sig att teckna aktier för motsvarande 300 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 48,995 kronor som högst betalt och 47,80 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 47,97 kronor, vilket är marginella 0,1 procent lägre jämfört med teckningskursen på 48 kronor. Aktier för 32 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 47,70 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 2,3 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Netel Holding

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Netel Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt