Nyhet

New Equity Ventures intäkter lyfte i andra kvartalet

Investeringsbolaget New Equity Venture redovisar en högre omsättning i det andra kvartalet, jämfört med året innan. Bolaget vänder till vinst för perioden.

Omsättningen steg till 10,5 miljoner kronor (0,8).

Rörelseresultatet blev -3,1 miljoner kronor (-6,9).

Resultatet före skatt var 34,2 miljoner kronor (-13,8).

Resultatet efter skatt blev 34,7 miljoner kronor (-12,2).

Resultat per aktie hamnade på 8,35 kronor (-3,91).

"Resultatet för kvartal två var starkt, resultatet uppgick till 34,7 miljoner kronor och vår underliggande balansräkning är mycket stark, resultatet för motsvarande period 2019 var negativt 12,2 miljoner kronor. Koncernens resultat påverkas även under kvartal två positivt av MOBA, samtidigt som våra koncernbolag W & IT Solutions, GOGO, HUBSO och Game Chest påverkade resultatet negativt. Bolagets balansräkning och likviditet är betryggande men kan alltid bli bättre och vi kommer som vi tidigare kommunicerat arbeta för att stärka den", säger vd Thomas Jansson.

Under framtidsutsikter säger Jansson att målet kvarstår om att senast 2025 inneha tillgångar på 750 - 1 000 miljoner kronor fördelat på upp till 50 innehav.

New Equity Venture, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning10,50,8
Rörelseresultat-3,1-6,9
Resultat före skatt34,2-13,8
Nettoresultat34,7-12,2
Resultat per aktie, kronor8,35-3,91

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt