Nyhet

Newton Nordics ledning har sålt aktier och kapitulerat enligt storägare

Ledningen i Newton Nordic har under förra veckan avyttrat samtliga sina aktier, uppger storägaren Capital Conquest i ett pressmeddelande.

Åtgärden innebär enligt Capital Conquest att ledningen har kapitulerat och att detta underlättar för Newton Nordic att ingå det omvända förvärvet med Influencer Panel. Beslutet om transaktionen ska fattas vid en extra årsstämma den 11 november.

Affären är kontroversiell då ledningen och styrelsen i Newton Nordic motsätter sig den. Detta för att Capital Conquest inte angett någon information om huruvida det nya dotterbolaget, som kommer att hysa Newton Nordics befintliga verksamhet, ska noteras på en annan handelsplats. Styrelsen hävdar att Capital Conquest inte har agerat förenligt med god sed, enligt uttalanden från Aktiemarknadsnämnden. Capital Conquest är av annan uppfattning.

”Gällande aktiemarknadsnämndens uttalande igår, så anser vi även att vårt förslag följer god sed på aktiemarknaden, inte minst då vi även i ett tidigare PM daterat den 2021-10-06 har meddelat att vi som huvudägare, kommer verka för att få en handelsnotering av nya Newton Nordic, det bolag som avses att innehålla den nuvarande verksamheten inom kamerastativ, på en lämplig MTF lista, så snart de är möjligt”, skriver storägaren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Newton Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Newton Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt