Nyhet

Nexam

Nexam Chemical ökar omsättning men minskar ebitda-resultatet - indikerar stark avslutning på året

Plastutvecklingsbolaget Nexam Chemical ökade omsättningen samt förlusten i det tredje kvartalet. En god orderingång under kvartalet indikerar en stark avslutning av 2021, skriver bolaget.

Omsättningen steg 22,1 procent till 50,2 miljoner kronor (41,1). Bolaget har nu sålt för lika mycket som man gjort under hela 2020.

Ebitda-resultat blev 1,0 miljoner kronor (1,8), med en ebitda-marginal på 2,0 procent (4,4). Råvarubrister har påverkat företagets lönsamhet negativt.

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-0,6). Resultatet efter skatt blev -2 miljoner kronor (-1,2). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,03). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-4,4).

"Vi har stora möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa under lång tid. Produkterna vi säljer är av den karaktär som både befintliga och nya kunder kommer att efterfråga år efter år, under mycket lång tid. Och med den resa mot en cirkulär tillverkningsindustri vi bara sett början på, är vi
övertygade om att behovet av våra produkter kommer att öka", skriver vd Johan Arvidsson i rapporten.Nexam Chemical, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning50,241,122,1%
EBITDA1,01,8-44,4%
EBITDA-marginal2,0%4,4%
Rörelseresultat-1,6-0,6
Nettoresultat-2-1,2
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,03
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,2-4,4


http://media.finwire.com/media/FWS0067DA4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexam Chemical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexam Chemical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt