Nyhet

Nexam

Nexam Chemicals ökade omsättningen med 64 procent

Plastutvecklingsbolaget Nexam Chemical redovisar en ökad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg från 36,4 miljoner till 59,7 miljoner kronor.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 3,3 miljoner kronor (0,2), med en justerad ebitda-marginal på 5,5 procent (0,5). Ebita-resultat blev 2 miljoner kronor (0,2), med en ebita-marginal på 3,4 procent (0,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,05).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -7,5 miljoner kronor (-1,5).

Under kvartalet genomförde bolaget en due diligence av en potentiell förvärvskandidat. Förvärvet genomfördes aldrig, men de legala kostnaderna på 1,3 miljoner kronor belastar resultatet.

Nexam säger att detta är det bästa kvartalet hittills med en stark och lönsam tillväxt.

"Sammanfattningsvis följer vi upp ett riktigt bra första kvartal med ett ännu bättre andra kvartal. Vi rör oss i den riktning vi vill och det stora glädjeämnet, jämte tillväxt, är att vi nu ser goda indikationer på att vårt arbete med att kommersialisera nya plattformar börjar bära frukt", uppger vd Johan Arvidsson i rapporten.

Nexam Chemical, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning59,736,464,0%
EBITDA, justerat3,30,21 550,0%
EBITDA-marginal, justerad5,5%0,5%
EBITA20,2900,0%
EBITA-marginal3,4%0,5%
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,05
Kassaflöde från löpande verksamhet-7,5-1,5


http://media.finwire.com/media/FWS00629D6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexam Chemical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexam Chemical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt