Nyhet

Nexam ökar omsättning och minskar förlusten - Performance Chemical driver tillväxten

Nexam Chemical Holding redovisar ökande omsättning och minskad förlust under det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 32,2 procent till 41,1 miljoner kronor (31,1).

Ebitda-resultat blev 1,8 miljoner kronor (-1,4), med en ebitda-marginal på 4,4 procent.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet efter skatt blev -1,2 miljoner kronor (-4,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,07).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,4 miljoner kronor (4,2).

Bolagets Performance Chemical har fortsatt att driva tillväxten men för första gången på ett tag syns även en tillväxt inom Performance Masterbatch.

"Utan att på något sätt bli bekväm kan jag ändå konstatera att Nexam Chemical befinner sig precis där vi vill vara just nu. Vi har momentum och stark lönsam tillväxt inom Performance Chemical och specifikt inom PET-skum, samt en mycket solid grundaffär inom Performance Masterbatch. Med detta sagt har vi fortfarande utmaningar framför oss, men vi visar gång på gång att vi har en organisation och en affär som hanterar omvärldens prövningar bra. Med ett Q3 i ryggen som tangerar vårt bästa kvartal någonsin ser jag fram emot att fortsätta tillväxtresan", uppger bolagets vd Johan Arvidsson i en kommentar.

Nexam Chemical Holding, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning41,131,132,2%
EBITDA1,8-1,4
EBITDA-marginal4,4%
Rörelseresultat-0,6-4,2
Nettoresultat-1,2-4,6
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,07
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,44,2

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexam Chemical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexam Chemical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt