Nexar avbryter försäljning av dotterbolag till Mavshack
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nexar avbryter försäljning av dotterbolag till Mavshack

Talangtävlingsbolaget Nexar tecknade i augusti en avsiktsförklaring med Mavshack om en eventuell försäljning av Nexars dotterbolag med Mavshack som köpare. Försäljningen gällde
dotterbolagen Nexar Productions, Nexar Music, Nexar Entertainmentd samt Nexar Football. Köpeskillingen var satt till 8 miljoner kronor.

"Dessa förhandlingar har avbrutits i god anda då parterna inte ser de starka synergier mellan bolagen som förväntades. Nexar och dess ledning ser stor potential i sina dotterbolag och ser positivt på bolagets utveckling under 2021 och framöver", skriver Nexar i ett pressmeddelade idag.

"Efter genomförd due diligence väljer nu Mavshack Group att avstå från att genomföra förvärvet av ovanstående dotterbolag. Anledningen är att Mavshack inte ser tillräckliga synergier i skapandet av unikt innehåll tillsammans med dotterbolagen", skriver Mavshack i ett separat pressmeddelande.

Nexar har nyligen meddelat att en riktad emission till bolagets ledning och större aktieägare skall genomföras för att finansiera framtida satsningar. Nexar meddelade även idag en ny order i Spanien värd 3,0 miljoner kronor.

Vidare skriver Nexar att Football Dreamz har nu kommit igång på allvar. I förra veckan påbörjade bolaget uttagningarna i Benin och under kommande vecka sker finaluttagningarna. Bolaget har kommit längre i diskussionerna med KIFA i Nigeria för att planera in dom första uttagningarna för Football Dreamz i Nigeria, vilka planeras ske under kommande månader. Nexar har även inlett en avtalsförhandling med en stor medieaktör i Afrika för distribution av den globala finalen av Football Dreamz som planeras under sommaren 2021.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mavshack

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt