Nyhet

Nexar avbryter försäljning av dotterbolag till Mavshack

Talangtävlingsbolaget Nexar tecknade i augusti en avsiktsförklaring med Mavshack om en eventuell försäljning av Nexars dotterbolag med Mavshack som köpare. Försäljningen gällde
dotterbolagen Nexar Productions, Nexar Music, Nexar Entertainmentd samt Nexar Football. Köpeskillingen var satt till 8 miljoner kronor.

"Dessa förhandlingar har avbrutits i god anda då parterna inte ser de starka synergier mellan bolagen som förväntades. Nexar och dess ledning ser stor potential i sina dotterbolag och ser positivt på bolagets utveckling under 2021 och framöver", skriver Nexar i ett pressmeddelade idag.

"Efter genomförd due diligence väljer nu Mavshack Group att avstå från att genomföra förvärvet av ovanstående dotterbolag. Anledningen är att Mavshack inte ser tillräckliga synergier i skapandet av unikt innehåll tillsammans med dotterbolagen", skriver Mavshack i ett separat pressmeddelande.

Nexar har nyligen meddelat att en riktad emission till bolagets ledning och större aktieägare skall genomföras för att finansiera framtida satsningar. Nexar meddelade även idag en ny order i Spanien värd 3,0 miljoner kronor.

Vidare skriver Nexar att Football Dreamz har nu kommit igång på allvar. I förra veckan påbörjade bolaget uttagningarna i Benin och under kommande vecka sker finaluttagningarna. Bolaget har kommit längre i diskussionerna med KIFA i Nigeria för att planera in dom första uttagningarna för Football Dreamz i Nigeria, vilka planeras ske under kommande månader. Nexar har även inlett en avtalsförhandling med en stor medieaktör i Afrika för distribution av den globala finalen av Football Dreamz som planeras under sommaren 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt