Nyhet

Nexar

Nexar minskar omsättning men även förlusten

Talangtävlingsbolaget Nexar redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen sjönk cirka 17 procent till 1,2 miljoner kronor (1,5).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före skatt var -0,8 miljoner kronor (-1,4). Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-1,4) och per aktie -0,01 kronor (-0,02).

Likvida medel uppgick till 2,1 miljoner kronor.

"Under slutet av andra kvartalet 2021 påbörjades utvärdering av bolaget som har pågått även under tredje kvartalet. Vi har genomfört ytterligare kostnadsbesparingar i syfte att få en mer effektiv bolagsstruktur med tydligare resultatfokus och realistiska mål. Vi har lagt stort fokus på att utveckla vårt Tv-format, Football Dreamz och tillhörande spelar-management", kommenterar vd Joachim Kamph.

"Den rådande Corona-pandemin gör det fortsatt svårt att planera exakta tidpunkter för olik
aktiviteter kopplade till Football Dreamz 2022, men vi ser just nu inga större problem med at
planera olika aktiviteter i flertalet afrikanska länder."

Nexar, MkrQ2-2021Q2-2020
Nettoomsättning1,21,5
Rörelseresultat-0,7-1,4
Resultat före skatt-0,8-1,4
Nettoresultat-0,8-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,02
Likvida medel2,1


http://media.finwire.com/media/FWS0064D54-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexar Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexar Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt