Nyhet

Nexar

Nexar rapporterar minskade förlust

Talangtävlingsbolaget Nexar såg omsättningen minska under första kvartalet men också förlusten jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk till 1,3 miljoner kronor (2,2). Minskningen är huvudsakligen kopplad till en lägre aktivitet i det spanska dotterbolaget jämfört med 2020 till följd av coronapandemin

Rörelseresultatet blev -0,5 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (-0,9), och efter skatt -0,6 miljoner kronor (-0,7).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,3 miljoner kronor (-3,0).

Likvida medel uppgick till 2,6 miljoner kronor (0,3).

Bolagets produktion av 13 avsnitt av Football Dreamz är i full gång. Inspelningen är planerad att starta i mitten av juli för att distribueras under augusti i det nigerianska statliga mediabolaget NTA.

”Diskussioner och förhandlingar förs med flera TV-bolag om distributionsavtal främst på den afrikanska marknaden”, skriver bolaget.

Nexar, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning1,32,2-40,9%
Rörelseresultat-0,5-0,9
Resultat före skatt-0,6-0,9
Nettoresultat-0,6-0,7
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,3-3,0
Likvida medel2,60,3766,7%


http://media.finwire.com/media/FWS0060417-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexar Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexar Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt