Nyhet

Nexars

Nexars förlust krympte under fjärde kvartalet

Talangtävlingsbolaget Nexars omsättning var lägre i det fjärde kvartalet men så var också förlusten jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk 26,3 procent till 1,4 miljoner kronor (1,9).

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-2,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,08).

Bolagets radiodel har gått bra under perioden och man har bland annat vunnit pris för spanska radioformatet ”Podriem fer-ho millor” som bästa underhållningsprogram i Valenciaregionen. Därutöver har det kommit in en order på tre miljoner kronor avseende radioproduktion under januari-juni 2021.

”För våra musikartister går det tyvärr trögare då vi har haft den rådande situationen under ett års tid och vi vet idag inte när vi kan hoppas eller tro på en mer normal situation. Vi har av denna anledning valt att inte förlänga med våra artister Dila och Sweeney”, säger vd Mats Johansson.

Nexar, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1,41,9-26,3%
Rörelseresultat-0,8-2,4
Resultat före skatt-0,8-2,4
Nettoresultat-0,8-2,4
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,08
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS005B229-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nexar Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nexar Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt