Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO Drives minskar resultatet i tredje kvartalet - väntar sig omsättningsökning i fjärde kvartalet

Industribolaget NFO Drives redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade också, men i lägre utsträckning.

Omsättningen sjönk 27,0 procent till 6,5 miljoner kronor (8,9).

Trots omsättningsminskningen bidrog en högre bruttomarginal och genomförda besparingar till ett relativt bibehållet resultat.

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner kronor (0,5), med en rörelsemarginal på 3,1 procent (5,6).

Resultatet före skatt var 0,3 miljoner kronor (0,5). Resultatet efter skatt blev 0,2 miljoner kronor (0,4).

"Vi är mycket tillfredsställda över att ha klarat det stora försäljningstappet i kvartalet och samtidigt kunna fortsätta leverera ett positivt resultat före avskrivningar. I likhet med vad vi kommunicerat tidigare har efterfrågan kommit tillbaka under kvartalet och vi upplever sedan september ett nästan normaliserat affärsläge", kommenterar bolaget.

Trots det turbulenta kvartalet för många av företagets kunder har inga kundförluster uppstått.

Företagsledningens bedömning är att försäljningen under kvartal 4 kommer att öka jämfört med samma period 2019, då den uppgick till 6,5 miljoner kronor.

Kvarstående leveransproblem kommer enligt ledningens bedömning att successivt lösas under perioden.

Förutsättningarna för fortsatt tillväxt är enligt företagsledningen goda när den värsta pandemioron lagt sig. Intresset för bolagets teknik fortsätter att öka, förmedlar man.

NFO Drives, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning6,58,9-27,0%
Rörelseresultat0,20,5-60,0%
Rörelsemarginal3,1%5,6%
Resultat före skatt0,30,5-40,0%
Nettoresultat0,20,4-50,0%

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NFO Drives

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt