Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO Drives positiva trend i försäljningen har fortsatt in i tredje kvartalet

Industribolaget NFO Drives takt i utvecklingsarbetet ökar efter att man tagit in 15 miljoner kronor i en nyemission i somras. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att man slutit ett konsultavtal med Afry och att man står i begrepp att anställa ytterligare en person till utvecklingsavdelningen.

Man har även inlett ett arbete att få en UL-certifiering, Underwriters Laboratories, av sina produkter. Detta möjliggör för några av bolagets stora kunder så som De Laval och Saab att använda sig av utrustningen vid försäljning till länder som USA. Tidigare har deras försäljning varit begränsad till Europa och länder där CE-märkning används.

- Den positiva trenden i försäljningen under våren har fortsatt in i tredje kvartalet. I Tyskland har våra försäljningsansträngningar resulterat i den första större ordern om cirka 0,5 miljoner kronor från Bauer Resources. Vi kan också glädja oss åt att flera av de kunder som drabbades hårt av pandemin nu återkommer med nya order. Bland dem kan nämnas, en av NFO Drives historiskt sett största kunder, vattenfontäntillverkaren OASE Living Water, order 0,2 miljoner kronor som bokförs i fjärde kvartalet. Vi noterar också att behovet av vår teknik ökar inom många områden och att antalet förfrågningar ökar, avslutar vd Johan Braun.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NFO Drives

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt