Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO

NFO Drives rapporterar högre intäkter men lägre resultat i tredje kvartalet, rekordhög orderstock

Industribolaget NFO Drives redovisar ökande intäkter men lägre resultat i tredje kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Orderstocken låg på en rekordhög nivå.

Nettoomsättningen steg 26,2 procent till 8,2 miljoner kronor (6,5).

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner kronor (0,4), med en rörelsemarginal på 2,4 procent (6,2).

Resultatet före skatt var 0,2 miljoner kronor (0,4).

Resultatet efter skatt blev 0,2 miljoner kronor (0,3), en minskning med 33,3 procent mot föregående år.

Orderstocken var vid kvartalsskiftet på en rekordhög nivå, vilket ökar förväntningarna om en stark avslutning på året. Det anges dock inte något belopp här.

- Med en rekordhög orderstock, det stora antalet offerter som lämnats och den ökade marknadsbearbetningen under hösten räknar vi med en stark avslutning på året. Vi fortsätter att hysa goda förhoppningar att i närtid kunna sluta avtal med en större OEM-kund, vilket skulle öka stabiliteten i bolagets försäljning. Bristen på halvledare fortsätter att vara ett problem med ökade kostnader som följd. Efter två genomförda prishöjningar under året planeras nu en tredje, som storleksmässigt kommer vara större än de tidigare. Företagsledningen bedömer att det finns acceptans bland bolagets kunder för denna höjning, kommenterar vd Johan Braun i delårsrapporten.

- De långsiktiga förutsättningarna att öka tillväxttakten och nå ut till nya kunder har emellertid ökat markant. Att via den riktade nyemissionen ha fått in Grenspecialisten Förvaltning, som en av bolagets större och långsiktiga aktieägare är också en betydelsefull faktor i bolagets långsiktiga utveckling, avslutar Johan Braun.

NFO Drives, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning8,26,526,2%
Rörelseresultat0,20,4-50,0%
Rörelsemarginal2,4%6,2%
Resultat före skatt0,20,4-50,0%
Nettoresultat0,20,3-33,3%


http://media.finwire.com/media/FWS00677D8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NFO Drives

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt