Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO Drives sätter nya finansiella mål i samband med den riktade emissionen på 15 miljoner kronor

Industribolaget NFO Drives offentliggjorde tidigare idag en riktad nyemission på 15 miljoner kronor och i samband med den sätter bolaget nya finansiella mål. Det framgår av ett pressmeddelande.

I de nya finansiella målen ska NFO Drives senast 2026 ha uppnått en omsättning på minst 100 miljoner kronor genom organisk tillväxt. Vidare ska bruttomarginalen succesivt förbättras och vid 2026 uppgå till 40 procent, med en rörelsemarginal på minst 20 procent.

Målsättningarna är grundade på nya EU förordningar som skapar förutsättningar för erhålla nya kunder, en intensifierad produktutveckling, ökad försäljningsnärvaro och i allmänhet en breddning av kundbasen.

Med hjälp av kapitalet från emissionen kommer NFO Drives bland annat stärka produktutvecklingen och möjliggöra för marknadsföring av bolagets produkter i USA. Bolaget ser även framför sig sänkta produktionskostnader och större volymer, vilket kommer förbättra marginalerna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NFO Drives

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt