Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO

NFO Drives vände till vinst i fjärde kvartalet (uppdatering)

(Bolaget kompletterar med information om att ingen utdelning föreslås)

Industribolaget NFO Drives redovisar ökad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 43,8 procent till 9,2 miljoner kronor (6,4).

Den kraftiga ökningen beror dels på att de leveransförseningar till följd av komponentbrist som
rapporterades om i det tredje kvartalet har kunnat återhämtas men dels också på en ökad efterfrågan på bolagets produkter. NFO Drives upplever nu ett nästan normaliserat affärsläge.

"Trots att det aktiva införsäljningsarbetet varit på en låg nivå under kvartalet till följd av
nedstängningar och problem att träffa beslutsfattare har kvartalet utmärkts av flera nya kunder ett stort antal förfrågningar från potentiellt nya kunder", skriver bolaget.

Rörelseresultatet blev 0,5 miljoner kronor (-0,2), med en rörelsemarginal på 5,4 procent.

De största kostnadsposterna var handelsvaror, komponenter samt personalkostnader.

Resultatet före skatt var 0,4 miljoner kronor (-0,3), medan resultatet efter skatt blev 0,3 miljoner kronor (-0,2).

Inför 2021 har bolaget en optimistisk syn, även om pandemin verkar fortsätta att påverka försäljningen i negativ riktning åtminstone under första halvåret.

"I och med att konventionell teknik genererar jordströmmar över lager som i sin tur har en tendens att orsaka haverier på dessa motorer. Med vår teknik kan dessa jordströmmar elimineras och vi bedömer att ett stort antal kunder kommer att acceptera vårt högre pris för att undvika haverier. Vi har redan märkt ett ökat intresse från ett antal potentiella kunder till följd av detta", förklarar bolaget och fortsätter:

"Under 2021 kommer vi också gradvis att försöka styra över våra kunder till nyintroducerade produkten Optimal. Dessa två faktorer styrker ledningen i dess bedömning att försäljningsvolymen kommer att stiga under 2021."

Ingen utdelning föreslås.

NFO Drives, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning9,26,443,8%
Rörelseresultat0,5-0,2
Rörelsemarginal5,4%
Resultat före skatt0,4-0,3
Nettoresultat0,3-0,2


http://media.finwire.com/media/FWS00597A1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NFO Drives

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt