Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ngenic

Ngenic har ansökt om notering på First North, vill ta in 50 miljoner kronor - Di

Miljöteknikbolaget Ngenic, som utvecklar lösningar för att sänka kunders elförbrukning och spara ström, har ansökt om en börsnotering på First North och vill samtidigt ta in 50 miljoner kronor. Det skriver Di Digital.

Syftet är att kunna ta marknadsandelar snabbare, men även växa utanför Sverige.

”Vi tittar även ut mot Europa och Tyskland som är en stor marknad där man också bygger ut sin solenergi väldigt mycket. Det här är en sektor som inte har så många lösningar på sina problem i dag, men där mycket behöver göras på väldigt kort tid”, säger vd:n Fredrik Fernlund.

Bland kundlistan finns privatpersoner, företag som köper deras teknik, men även elbolag och nätägare som vill använda bolagets tjänster.

Bolaget var nyligen med i Redeyes evenemang "Future Power Grid".

https://digital.di.se/artikel/utmanaren-loser-problem-i-krisande-elnat-noteras-pa-first-north

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ngenic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ngenic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt