Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NGS

NGS Group minskar omsättning och rörelseresultat - priskonkurrens påverkat marginaler

Bemanningsbolaget NGS Group redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen sjönk 5,9 procent till 108,2 miljoner kronor (115).

Rörelseresultatet blev 1,3 miljoner kronor (2,6), med en rörelsemarginal på 1,2 procent (2,3). Om den minskade marginalen kommenterar vd:n Ingrid Nordlund följande:

- Med en ökad priskonkurrens i områden med lägre efterfrågan, i kombination med ökade lönenivåer inom sköterskebemanningen där brist på personal råder, har rörelsemarginalen påverkats negativt.

Resultatet efter skatt blev 0,6 miljoner kronor (1,7), en minskning med 64,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,07 kronor (0,18), vilket innebär en minskning med 61,1 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,9 miljoner kronor (5,9).

Företagsledaren ser positivt på kommande kvartal med en mer normaliserad marknad drivet av vaccinationer. Goda möjligheter till tillväxt ses i kvartal två, och förvärvet som nyligen genomförts kan även ge förbättrade lönsamhetsnivåer.

NGS Group, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning108,2115-5,9%
Rörelseresultat1,32,6-50,0%
Rörelsemarginal1,2%2,3%
Nettoresultat0,61,7-64,7%
Resultat per aktie, kronor0,070,18-61,1%
Kassaflöde från löpande verksamhet2,95,9-50,8%


http://media.finwire.com/media/FWM005E454-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NGS Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NGS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt