Nyhet

Nibe

Nibe ökade rörelseresultatet mer än väntat i tredje kvartalet (uppdatering)

(uppdatering avser vd-kommentar)

Värmeteknikbolaget Nibe redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat.

Omsättningen steg 13,6 procent till 7 823 miljoner kronor (6 889). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 7 699.

Rörelseresultatet blev 1 202 miljoner kronor (1 036), väntat rörelseresultat var 1 176. Rörelsemarginalen var 15,4 procent (15,0).

Resultatet före skatt var 1 171 miljoner kronor (960).

Resultatet efter skatt blev 911 miljoner kronor (768).

Vd Gerteric Linquist tar upp covid sitt vd-ord.

"Jämfört med 2020 så har under första nio månaderna av 2021 en tydlig förbättring av situationen kunnat noteras genom att flera vaccin börjat användas i bred skala. Vår förhoppning har därför varit att samhället successivt borde kunnat återgå till ett mera normalt tillstånd under hösten. Emellertid tycks nu en fjärde våg vara på väg in i flera länder, vilket ökar risken för återinförda restriktioner", skriver han och fortsätter.

"Vår vana trogen kommer vi att med största möjliga försiktighet och beredskap fortsätta att driva våra verksamheter på ett så normalt sätt som möjligt. Detta kombinerat med att våra produkter i stor utsträckning är av såväl nödvändighets- som hållbarhetskaraktär gör oss trots allt försiktigt positiva till året som helhet. På grund av den fortsatt stora osäkerheten på underleverantörssidan kommer emellertid även innevarande kvartal att leveransmässigt vara utmanande för oss."

I samband med det andra kvartalet avslutade Nibe-chefen med följande kommentar.

"Vår förhoppning är därför att samhället borde kunna återgå till ett något mer normalt tillstånd under andra halvåret. Vår vana trogen kommer vi att med största möjliga försiktighet och beredskap fortsätta att driva våra verksamheter på ett så normalt sätt som möjligt.
Detta tillsammans med att våra produkter i stor utsträckning är av såväl nödvändighets- som hållbarhetskaraktär gör oss trots allt försiktigt positiva till vår utveckling under året som helhet."


Nibe, MkrQ3-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2020Förändring
Nettoomsättning7 8237 6991,6%6 88913,6%
Rörelseresultat1 2021 1762,2%1 03616,0%
Rörelsemarginal15,4%15,3%15,0%
Resultat före skatt1 17196022,0%
Nettoresultat91176818,6%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM0069B70-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt