Nightingale förvärvar tyska digitalhälsobolaget Yolife - Börskollen

Nyhet

Nightingale förvärvar tyska digitalhälsobolaget Yolife

Hälsoteknikbolaget Nightingale har ingått avtal om att förvärva tyska digitalhälsobolaget Yolife för 740 000 euro, motsvarande 7,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen kommer erläggas till 30 procent av kontanter och 70 procent av nyemitterade aktier i Nightingale. Bolaget kommer därmed emittera 80 179 aktier, motsvarande 0,1 procent av samtliga aktier, till ett teckningspris på 6,75 euro per aktie.

Yolife är ett ungt teknikföretag inom digital hälsa som grundades 2019, bolaget har inga väsentliga intäkter eller skulder. Genom förvärvet kommer Nightingale integrera Yolifes teknik inom framförallt digital hälsa mot konsumenter in i sin egna verksamhet.

Integrationen av Yolife väntas medföra operativa kostnader för helåret på cirka 350 000 euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nightingale Health (FI)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nightingale Health (FI)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev