Nyhet

Nikola

Nikola skjuter på nytt upp omröstning om nyemission

Elfordonstillverkaren Nikola har återigen skjutit upp datumet för en planerad aktieägaromröstning om nyemission. Detta sedan bolaget inte lyckats locka till sig det nödvändiga stödet, rapporterar CNBC.

Bolaget behöver aktieägare som tillsammans sitter på strax över 50 procent av kapitalet för att emissionen ska få grönt ljus. Emissionen var tänkt att bli godkänd vid årsstämman den 1 juni, men detta sköts upp sedan grundare och tidigare vd Trevor Milton röstat emot. Han sitter på en femtedel av aktierna i Nikola.

Ett nytt försök gjordes den 30 juni utan resultat, och nu meddelar bolaget att nästa möte blir den 2 augusti.

Enligt styrelseordförande Steven Girsky saknas det ett stöd på bara 0,5 procent av aktierna för att emissionen ska kunna realiseras.

Milton lämnade Nikola 2020 efter anklagelser om bedrägeri.

Nikolas finanschef Kim Brady har uppgett att det inte råder någon likviditetsbrist inom bolaget. Man har tillräckligt med pengar för att hålla igång i ett år till. Däremot skulle emissionen innebära en kapitalinjektion som ökar bolagets finansiella flexibilitet, sade Brady i maj.

https://www.cnbc.com/2022/07/18/nikola-still-lacks-votes-for-stock-issue-plan-opposed-by-founder-trevor-milton.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt