Nyhet

Nikolas

Nikolas aktieägare godkänner nyemissionsmandat

Elfordonstillverkaren Nikola har vunnit sina aktieägares godkännande att emittera nya aktier, vilket man har försökt med i flera månader men utan att få tillräckligt många röster. Det skriver CNBC.

Bolagets grundare och tidigare vd, Trevor Milton, som äger 11 procent av Nikola har motsatt sig en nyemission av aktier och har röstat emot förslaget flera gånger. Det har gjort att stämman har behövt ajourneras för att rösterna kommit under tröskeln för att det ska gå igenom.

För att förslaget skulle gå igenom krävdes det att minst 50 procent av aktieägarna skulle acceptera förslaget, vilket de nu har gjort.

Bolaget säger att man nu kan öka sina totala utestående aktier från 600 miljoner till 800 miljoner, vilket skulle ge en utspädning om cirka 33 procent. Nu har man man flexibilitet att vid behov ta in kapital genom en emission.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt