Nilar stiger 3,6 procent i premiärhandeln på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nilar stiger 3,6 procent i premiärhandeln på First North

Nilar

Nilar, en leverantör av batterier och tillverkare av stationära energilagringssystem, började i dag den 30 april att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftigt övertecknad. Teckningskursen var på förhand bestämd till 67 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 3,15 miljarder kronor för samtliga aktier i bolaget efter erbjudandet, inklusive fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Erbjudandet omfattade 11,19 miljoner nyemitterade aktier, vilket tillför bolaget 750 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 1,68 miljoner aktier. Vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen omfattar erbjudandet 12,87 miljoner aktier till ett värde av 862 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är AFA Försäkring, BNP Paribas Energy Transition Fund, Fjärde AP-fonden , Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning som tecknar aktier för 489 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 77 kronor som högst betalt och 68 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 69,40 kronor, vilket är en uppgång på 3,6 procent jämfört med teckningskursen på 67 kronor. Aktier för 40 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nilar International

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nilar International

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt