Nilars nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, aktien börjar handlas på First North i dag

Nyhet

{newsItem.title}

Nilars nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, aktien börjar handlas på First North i dag

Nilar, en leverantör av batterier och tillverkare av stationära energilagringssystem, börjar i dag den 30 april att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet NILAR. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftigt övertecknad. Teckningskursen var på förhand bestämd till 67 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 3,15 miljarder kronor för samtliga aktier i bolaget efter erbjudandet, inklusive fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Erbjudandet omfattar 11,19 miljoner nyemitterade aktier, vilket tillför bolaget 750 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 1,68 miljoner aktier. Vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen omfattar erbjudandet 12,87 miljoner aktier till ett värde av 862 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är AFA Försäkring, BNP Paribas Energy Transition Fund, Fjärde AP-fonden , Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning som tecknar aktier för 489 miljoner kronor.

- Dagens kapitalanskaffning och notering är tecken på investerares förtroende för bolagets strävan att ytterligare förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för batterilagring. Vi är mycket glada över att ha fått stöd från så många starka institutionella investerare, och allmänhetens intresse har varit överväldigande, kommenterar vd Marcus Wigren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Nilar International

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nilar International

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev