Nyhet

Nilörn

Nilörn ökar definitiva omsättningen och rörelseresultat som väntat

Den definitiva omsättningen och rörelseresultatet för etikettillverkaren Nilörn kom in som väntat, efter att bolaget släppt preliminära siffror för ett tag sedan.

Omsättningen steg 12,9 procent till 175 miljoner kronor (155), vilket var aviserat. Den organiska tillväxten var 25 procent. Det markerar det bästa första kvartalet någonsin för bolaget på försäljningsnivå.

Rörelseresultatet blev som väntat 27,0 miljoner kronor (11,8), med en rörelsemarginal på 15,4 procent (7,6).

Resultatet efter skatt blev 19,6 miljoner kronor (5,8), en ökning med 237,9 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 1,72 kronor (0,51).

Orderingången landade på 180 miljoner kronor (203), en minskning med 11,3 procent mot föregående år.

Vd Krister Magnusson skriver i en kommentar till rapporten att den positiva resultatutvecklingen är i huvudsak hänförligt till högre omsättning, vilket gynnats av kunder inom framför allt sport och e-handel.

Bolagschefen berättar vidare att verksamheten i Bangladesh fortsätter att utvecklas starkt och ser den egna högkvalitativa produktionen som en konkurrensfördel, även om landet just nu noteras för ökad smittspridning av covid-19.

Nilörn, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Orderingång180203-11,3%
Nettoomsättning17515512,9%
Rörelseresultat27,011,8128,8%
Rörelsemarginal15,4%7,6%
Nettoresultat19,65,8237,9%
Resultat per aktie, kronor1,720,51237,3%


http://media.finwire.com/media/FWM005EA09-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt