Nyhet

Nilörn

Nilörn rapporterar ett positivt resultat för andra kvartalet

Etikettillverkaren Nilörn redovisar en ökad omsättning och vändning till vinst i det andra kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg 23,2 procent till 175 miljoner kronor (142).

Rörelseresultatet blev 23,1 miljoner kronor (0,1), med en rörelsemarginal på 13,2 procent (0,1).

Resultatet efter skatt blev 16,7 miljoner kronor (-1,3), och per aktie 1,47 kronor (-0,11).

"Den positiva resultatutvecklingen är fortsatt hänförligt till högre omsättning, vilket gynnats av kunder inom främst sport och e-handel. Det gäller de flesta marknader, men särskild positiv utveckling har det varit för våra bolag i England, Portugal och Hong Kong. I Portugal investerade vi i ökad produktionskapacitet för ett par år sedan, vilket nu gynnas av att allt fler kunder flyttar sina inköp tillbaka till Europa", säger vd Krister Magnusson.

Orderingången landade på 171 miljoner kronor (99).

Nilörn, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Orderingång1719972,7%
Nettoomsättning17514223,2%
Rörelseresultat23,10,123 000,0%
Rörelsemarginal13,2%0,1%
Nettoresultat16,7-1,3
Resultat per aktie, kronor1,47-0,11


http://media.finwire.com/media/FWM0062CB1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt