Nio och Xpeng i blickfånget under bilmässa - BN - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Nio och Xpeng i blickfånget under bilmässa - BN

De kinesiska elbilsbolagen Nio och Xpeng Motors vd:ar lockade till sig störst intresse under första dagen av bilmässan i Shanghai, rapporterar Bloomberg News.

De två vd:arna, Nios William Li och Xpengs vd He Xiaopeng, kom också att interagera med varandra.

Bland annat bad Li om fler detaljer från He när denna pratade om Xpengs flygbil. Li var intresserad över komponenterna som ingick i fordonet.

Li undersökte också Xpengs P5-sedan och gick ner på händerna för att kolla in bilens chassi, skriver nyhetsbyrån.

Vidare kom Li att prata med Bloomberg TV och kallade det för en milstolpe att elbilar för första gången står för mer än 10 procent av nybilsförsäljningen i Kina. Kina är världens största marknad för både elbilar och vanliga bilar med förbränningsmotorer.

He samtalade också med samma nyhetsbyrån och sade att han förutspår en snabb expansion under 2023 med en större efterfrågan för elbilar inom mellanprissegmentet.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-19/cars-behind-glass-toyota-s-ev-push-shanghai-auto-show-update

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev