Nyhet

Nischer Properties föreslår riktad nyemission till Sterner Stenhus, vilket utlöser budplikt

Sterner Stenhus har genom dotterbolag ingått avtal om förvärv av 3,00 miljoner aktier i
fastighetsbolaget Nischer Properties, motsvarande 15 procent av aktierna i bolaget. Säljare är bolagets största ägare Weps. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären är villkorad av att extra bolagsstämma i Nischer godkänner en riktad emission av aktier till Sterner Stenhus samt till Damc, som är ett helägt bolag till bolagets styrelseledamot David Aspehult. Teckningskursen i nyemissionen är 8 kronor per aktie.

Om bolagsstämman godkänner nyemissionen kommer Sterner Stenhus innehav i Nischer efter nyemissionen att uppgå till 41 procent, vilket innebär att Sterner Stenhus kommer att behöva lämna ett budpliktsbud avseende samtliga aktier i Nischer enligt de så kallade takeover-reglerna.
Budpliktsbudet måste ligga på minst 8 kronor per aktie.

Styrelsen kommer att kalla till extra bolagsstämma att hållas senast den 31 januari 2022 för att godkänna den riktade nyemissionen.

Teckningskursen i nyemissionen motsvarar en premie om 19,55 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för Nischers aktie på NGM Nordic MTF under perioden 1 november till och med 6 december. Bolaget tillförs en emissionslikvid på 107,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nyemissionen riktas till Sterner Stenhus med 10,60 miljoner aktier och Damc med 2,80 miljoner aktier. Nischer har därefter 33,44 miljoner aktier utestående.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nischer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nischer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt