Nyhet

Nischer

Nischer Properties redovisar positivt rörelseresultat i Q3

Fastighetsbolaget Nischer Properties rapporterar positivt rörelseresultat under tredje kvartalet. Några jämförelsesiffror finns inte då bolaget tidigare rapporterade halvårsvis.

Ebitda-resultat blev 0,22 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 0,4 miljoner kronor. Resultatet påverkas positivt med 0,2 miljoner kronor till följd av orealiserade värdeförändringar av förvaltningsfastigheter.

Resultatet efter skatt blev -0,78 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor.

"Vi fortsätter att fokusera på utveckling av funktionssmarta och prisvärda hyres- och bostadsrätter i tillväxtregioner, och strävar efter att fortsätta jobba med hög självfinansieringsgrad fram till produktionsstart i samtliga projekt. Detta är möjligt genom vår effektiva organisation och att vi håller overheadkostnaderna så låga som möjligt", skriver vd Robert Vangstad i rapporten.

Vangstad tar även upp att Nischer Properties inte har några lån i koncernen, vilket han menar gör bolaget unikt i branschen.

"I takt med att bolaget utvecklas utvärderar vi hela tiden nya finansieringsformer för att stärka vår tillväxt och att ta tillvara på de möjligheter som olika strukturaffärer kan ge oss", fortsätter Vangstad.

Nischer Properties, MkrQ3-2021
Nettoomsättning0
EBITDA0,22
Rörelseresultat0,4
Nettoresultat-0,78
Resultat per aktie, kronor-0,03


http://media.finwire.com/media/FWS006A5F5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nischer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nischer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt