Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordax räknar med att fullfölja uppköpserbjudandet av Bank Norwegian den 4 november

Nischbanken Nordax väntas senast den 4 november fullfölja utbetalningen för uppköpet av Bank Norwegian och ansöka om tvångsinlösen av resterande aktier. Kort efter att detta är genomfört kommer Nordax att vara helägare i Bank Norwegian, uppges det i ett pressmeddelande.

Som en del i finansieringen av Bank Norwegian-köpet kommer Nordax Holding att emittera AT1-obligationer och efterställda Tier 2-obligationer. Dessa uppgår till minst 820 respektive 460 miljoner svenska/norska kronor med målet 875 respektive 750 miljoner.

Emissionen av AT1- respektive Tier 2-obligationer är garanterade av ett konsortium som leds av ABG Sundal Collier.

Vad gäller kapitalkraven bedömer Nordax att de för Nordax Holding-koncernen efter fullföljande av förvärv och per utgången av 2021 skulle vara cirka 13,6 procent i kärnprimärkapitalrelation, cirka 15,2 procent i primärkapitalrelation och cirka 17,2 procent i totalkapitalrelation, och att Nordax Holding-koncernen vid utgången av 2021 skulle ha en uppskattad buffert om cirka 1,5 - 2 procentenheter i förhållande till respektive kapitalkrav.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.