Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordea köper livbolag i Danmark

Nordea Bank har ingått avtal med Topdanmark om att förvärva det livbolag som försäkringsbolaget säljer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären avseende Topdanmark Livsforsikring, som är nummer fem i Danmark, kommer att ge Nordea ett större försäljningsunderlag i Danmark inom sparområdet. Topdanmark Life har tillgångar under förvaltning på cirka 12 miljarder euro och cirka 225 000 kunder. Nordea uppger i en kommentar att affären passar in i bolagets strategiska plan.

"Vi är glada över att kunna presentera detta förvärv. Topdanmark Livsforsikring passar väl in i strategin och stärker vår position på den danska marknaden för privatsparande. Vi är väl bekanta med Topdanmark genom vårt befintliga samarbete inom sakförsäkringar och vi ser fram emot att utveckla Topdanmark Livsforsikrings verksamhet i Nordea", säger Snorre Storset, chef för Asset & Wealth Management i Nordea.

Verksamheten kommer att integreras in i Nordea och bära Nordeas namn.

Köpeskillingen uppgår till cirka 270 miljoner euro efter att en utdelning har genomförts. P/e-talet som Nordea betalar uppgår till cirka 13 enligt resultatprognosen för innevarande år.

Transaktionen behöver sedvanligt godkännande från berörda myndigheter och väntas slutföras under det andra halvåret.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt