Nordic Cross Stable Return ökade 3,1 procent i juli - lång/kort-mandatet månadens största bidrag

Nyhet

Nordic Cross Stable Return ökade 3,1 procent i juli - lång/kort-mandatet månadens största bidrag

Fonden Nordic Cross Stable Return steg 3,1 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som var oförändrad under samma period. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,2 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Ulf Strömsten.

Enligt Strömsten kom månadens största bidrag från lång/kort-mandatet i vilket 13 innehav steg med mer än 10 procent.

"Största bidraget under månaden kom från lång/kort-mandatet där inte mindre än tretton innehav steg med mer än 10 procent. Sammantaget gav detta ett tillskott till fonden på 262 punkter. Bland enskilda innehav kan nämnas BHG, Cellink, Intrum, Medicover, MTG och Swedish Stirling som tillsammans gav ett bidrag på 171 punkter."

Event-mandatet gav enligt Strömsten ett överskott på 78 punkter. Lyko bidrog med drygt 40 punkter. Det marknadsneutrala mandatet gav ett underskott på 3 punkter.

Räntemantadet, vilket utgör drygt 35 procent av fonden, gav ett positivt bidrag på 5 punkter. Derivatmandatet gav ett negativt bidrag på 29 punkter.

I nuläget prioriterar Strömsten flexibilitet i fondens portfölj.

"I detta läge anser vi det vara viktigt att bibehålla en hög grad av flexibilitet i fonden och har därför en nettoexponering nära noll. Vi har också ökat likviditeten i fonden samt under månaden
fortsatt att minska våra positioner i våra största innehav."

Nordic Cross Stable Return, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent3,1
Index MM, förändring i procent0
Fond i år, förändring i procent14,2
Index i år, förändring i procent-0,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev