Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic Waterproofing förvärvar bolag i Storbritannien

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing förvärvar sin brittiska branschkollega Gordon Low som omsätter cirka 63 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.

Gordon Low är ett familjeföretag som etablerades 1981 och tillverkar tätskikt för dammar och andra tätskiktslösningar för landskapslösningar, vattenbegränsning och jordbrukssektorn.

Nordic Waterproofing genomför köpet via brittiska dotterbolaget SealEco och användning av befintliga kreditfaciliteter.

”Förvärvet av Gordon Low är en möjlighet till fortsatt tillväxt inom befintlig verksamhet och samtidigt expandera vår verksamhet inom nya segment som dammar och pooler med produkter från Distripond, vilket förvärvades 2019, till fler marknader än Benelux”, säger Thomas Zipfel som är affärsenhetschef för SealEco.

Förvärvet bedöms ha en liten positiv påverkan på Nordic Waterproofings resultat per aktie 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordic Waterproofing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt