Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic

Nordic Waterproofing gjorde vinst i Q1, vd varnar för marginalpress kommande månader (uppdatering)

(Uppdatering avser mer information och vd-ord)

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing redovisar en högre omsättning och betydligt bättre rörelseresultat i det första kvartalet jämfört med fjolårsperioden. Bolaget vänder till vinst.

Omsättningen steg 5,1 procent till 704 miljoner kronor (670). Organisk tillväxt var 2 procent, medan förvärv bidrog med 7 procent. Negativ påverkan kom från valuta på 4 procent.
Ebitda-resultat blev 50 miljoner kronor (32), med en ebitda-marginal på 7,1 procent (4,8).

Rörelseresultatet blev 22 miljoner kronor (2), med en rörelsemarginal på 3,1 procent (0,3). Operationell effektivitet och god kostnadskontroll utpekas som främsta orsaker till förbättringen av rörelseresultaten.

Resultatet efter skatt blev 11 miljoner kronor (-9), och per aktie 0,47 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -88 miljoner kronor (-86).

”Under de senaste veckorna har vi sett betydande kostnadsökningar från våra leverantörer för samtliga av våra enheter. Även om detta har fått oss att avisera prisökningar till våra kunder från de flesta av våra verksamheter, förväntar vi oss en viss marginalpress för vissa av våra verksamheter under de kommande månaderna”, säger vd Martin Ellis i rapporten.

Nordic Waterproofing, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning7046705,1%
EBITDA503256,3%
EBITDA-marginal7,1%4,8%
Rörelseresultat2221 000,0%
Rörelsemarginal3,1%0,3%
Nettoresultat11-9
Resultat per aktie, kronor0,47-0,37
Kassaflöde från löpande verksamhet-88-86


http://media.finwire.com/media/FWM005E673-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordic Waterproofing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt