Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordisk

Nordisk Bergteknik backar 1,2 procent i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Nordisk Bergteknik, verksamt inom berghantering och grundläggning, började i dag den 12 oktober att handlas på Nasdaq Stockholm. Intresset för att teckna aktier i bolaget var mycket stort och erbjudandet övertecknades flera gånger om.

Bolaget noterar B-aktier som handlas med kortnamnet NORB B på segmentet Midcap. Teckningskursen var på förhand bestämd till 26 kronor per B-aktie.

Erbjudandet utgörs av 19,23 miljoner nyemitterade B-aktier för 500 miljoner kronor samt 1,00 miljon befintliga B-aktier för 26 miljoner kronor som säljs av investmentbolaget Pegroco. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 3,03 miljoner nyemitterade B-aktier för 79 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Carnegie Fonder, Roosgruppen, STC Interfinans, Alf Svedulf och Gerald Engström som åtagit sig att teckna 9,23 miljoner B-aktier i erbjudandet för 240 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 26,88 kronor som högst betalt och 25,62 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 25,70 kronor, en nedgång på 1,2 procent jämfört med teckningskursen på 26 kronor per aktie. Aktier för 12,9 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag.

Bolaget har 97,24 miljoner aktier utestående, inklusive onoterade A-aktier och börsvärdet är 2,5 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt