Nordkorea varnar USA efter Bidens uttalanden - Börskollen

Nyhet

Nordkorea varnar USA efter Bidens uttalanden

Nordkorea varnar USA om att det kan ställas inför en okontrollerbar kris efter president Joe Bidens kritiska kommentarer i kongresstalet. Det rapporterar Mirror.

Biden uppgav att Nordkoreas kärnvapenprogram utgör ett hot mot USA och världens trygghet, samt påpekade hur mänskliga rättigheter kränks i det asiatiska landet.

Det nordkoreanska utrikesministeriet säger att uttalandena är bevis på att USA ”förbereder sig för en fullskalig kraftmätning” med Nordkorea.

”Nordkorea tvingas nu se över passande motåtgärder som kommer att leda till att USA hamnar i ett extremt allvarligt läge”, sade Kwon Jong Gun, talesperson vid Nordkoreas utrikesministerium.

Biden uppges vara skeptisk till att göra som föregångaren Donald Trump och träffas öga mot öga med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Däremot har han ett statsbesök till Sydkorea planerat den 21 maj.

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/north-korea-warns-crisis-beyond-24024616

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev