Norron Premium skeptiska inför Riksbankens obligationsköp - Börskollen

Nyhet

Norron Premium skeptiska inför Riksbankens obligationsköp

Fonden Norron Premium steg 1,9 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,3 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Peter Werleus.

Under månaden var EUR IG oförändrad på 64bp, US IG minskade 3bp till 128, EUR HY -31bp till 401, US HY -28bp till 505. Enligt Werleus finns det fortfarande utrymme för en tajtare marknad.

Från och med september kommer Riksbanken att börja köpa IG-rateade företagsobligationer för 10 miljarder svenska kronor, vilket Werleus inte ser som mycket. Samtidigt höjer Werleus ett varningens finger kring Riksbankens köp och menar att den svenska marknaden inte är idealisk för att en centralbank ska köpa på den.

Fonden är fortfarande positiva i det korta perspektivet men ser volatilitet längre fram.

Portföljen har en avkastning på 4,25 procent med en kredittid på 3,2 år och en räntetid på 1,7 år. Kontantavkastningen är 4 procent. Genomsnittliga kontantpris är 98.

Positiva bidragsgivare för månaden var Sirius, B2 Holding och Selecta.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Akelius, Storebrand Livisforisikring, RSA Insurance Group, Norsk Hydro och Heimstaden Bostad.

Norron Premium, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent1,9
Fond i år, förändring i procent1,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev